Lån uten sikkerhet fra 7,49%
nom. rente - Inntil 500 000 kr!

Usikret forbrukslån!

Hvor stort forbrukslån trenger du?

Lånebeløp250 000 kr
250000
Nedbetalingstid10 år
10
Månedsbetalingca 3 844 kr
Eksempel nom. rente 13,65%, eff. rente 14,62%. Lån 250 000 kr over 10 år.  Etableringsgebyr 950 kr. Kostnad 211 253 kr. Totalt 461 253 kr.  Nom. rente 7,49%-26,9%. Eff. rente 8,99%-31.3%. Rente baseres på individuell kredittvurdering. 

Velkommen til Forbrukslån.com

Vi formidler forbrukslån til privatpersoner

Sammenlign forbrukslån uten sikkerhet hos oss. Et forbrukslån, også kjent som privatlån har ingen krav til sikkerhet, det vil si at banken ikke krever pant i bolig eller bil for å innvilge et lån. Et forbrukslån er dermed ikke låst til et bruksområde og du står fritt til å disponere pengene slik du selv ønsker. Har du flere smålån har du mulighet til å redusere dine månedsutgifter ved å søke om refinansiering. Ved å samle flere mindre gjeldsposter i et større lån vil det spare deg for dyre gebyr- og rentekostnader.

Vi samarbeider med flere norske banker, noe som gir oss muligheten til å gi deg en samlet oversikt over hvilke banker som kan gi deg de beste betingelsene. Har du spørsmål angående lånetilbudene du har fått innvilget har vi kompetente saksbehandlere som vil bistå deg gjennom hele prosessen. Vårt mål er å sørge for at prosessen fra innsendt søknad, til ditt lån blir utbetalt er så smidig som mulig.

Våre banker kan tilby lånebeløp fra 5 000 kr opp til 500 000 kr. De opplysninger som blir oppgitt i skjemaet forblir konfidensielle. Vi sender din søknad til hele 15 banker i januar 2019 og du får svar hos forbrukslån.com. Våre sikre tekniske systemer og profesjonelle saksbehandlere sørger for at prosessen blir både trygg, smidig og oversiktlig.

Når vi mottar din utfylte søknad, vil vi ut i fra de opplysninger du har oppgitt forsøke å finne det tilbudet som dekker ditt lånebehov. Du får tilgang til en egen side med lånetilbud der du selv kan sammenligne betingelser og vilkår. Ingen banker favoriseres og det er helt opp til deg som kunde å velge hvilket tilbud du ønsker å velge. Vi jobber kontinuerlig for at søknadsprosessen skal oppleves ryddig og oversiktlig og vil gi deg løpende oppdateringer på e-post og sms.

Hvilken rente har forbrukslån?

Ingen av bankene på det norske markedet tilbyr per i dag fast rente på forbrukslån. Renten du får er basert på en individuell vurdering av din økonomi og betalingsevne, og den vil også variere utifra hvor stort lån du søker om og hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Generelt vil høyere lån og forbrukslån med lengre løpetid ha lavere rente enn lån på lavere beløp og med kortere betalingstid.

Det kan derfor være lurt å søke om så lang nedbetalingstid som mulig, og heller betale ned lånet raskere ved å betale ned mer på de månedlige avdragene. Bankene vil gi deg individuelle tilbud som blir lagt til på din egen nettside her på Forbrukslån.com, der du vil få en oversikt over tilbudene og kan sammenligne dem. Lånetilbudene inneholder både nominell rente (rente før gebyrer) og effektiv rente (den faktiske renten du betaler hvor alt av gebyrer og kostnader er medregnet).

Som i eksempelet over viser så vil dermed et forbrukslån på 500 000kr ha en lavere rente enn et lån på 200 000kr, og et annet eksempel er da at et forbrukslån på 400 000kr vil ha lavere rente enn et lån på 300 000kr eller et på 100 000kr. Normalt sett bør de fleste likevel være forsiktige med å prøve å låne mer penger enn de faktisk har behov for

Med tilgang på disponible midler er det lett å få nye idéer om ting man kunne ha bruk for, så derfor anbefaler vi deg å tenke godt igjennom hvor mye du faktisk trenger å låne. Du bør være bevisst på at dette lånet gjerne skal betales ned på hver eneste måned i flere år og derfor tenke grundig på hva det reelle behovet ditt faktisk er.

Hvordan kan jeg sammenligne forbrukslån?

Hele konseptet med Forbrukslån.com er å gjøre det enkelt for deg som forbruker å sammenligne lån fra de ulike bankene på det norske markedet. Dette gjør vi ved at du fyller ut vårt søknadsskjema her på siden som er knyttet opp mot vårt datasystem.

Dette systemet vil da automatisk sende søknaden din til vurdering hos de ulike bankene, og de vil komme tilbake med svar og tilbud til deg. Du hører fra oss med en gang vi har fått det første tilbudet, og du vil da etter hvert sammenligne forbrukslånene opp mot hverandre.

Hva med å bruke forbrukslån til refinansiering?

En god del av kundene våre her på Forbrukslån.com søker om såkalte refinansieringslån, et forbrukslån som brukes til å betale ned annen gjeld. For noen kan dette kanskje ikke høres helt fornuftig ut, men det er flere eksempler på at dette faktisk kan være god butikk for deg som forbruker. Faktisk vil vi gå så langt som å si at alle som har mer enn ett forbrukslån bør vurdere å samle disse inn i et større lån. Som vi har skrevet tidligere vil dette gjøre at du får ett større lån og dermed også en lavere rente, som mest sannsynlig vil redusere de månedlige lånekostnadene dine ganske merkbart.

Det er flere eksempler på gjeld som er mye mere kostbar enn et forbrukslån. Det vanligste vi ser her på siden er man har samlet seg opp kredittkortgjeld som man ikke har fått betalt ned. Rentene på disse kan ligge helt oppe i 30% og enkelte kort til og med høyere. Hvis man da for eksempel betaler inn minimumsbeløp så vil gjelden stort sett bare fortsette å vokse seg større og større. I et slikt tilfelle vil det naturligvis være særs gunstig å få denne gjelden over i et lån som man klarer å betale ned på. Renten blir lavere og man vil hver måned komme nærmere målet som man gjerne har, å bli kvitt gjelden i sin helhet.

Et annet eksempel som vi også ser en del av er at man har slått til på et tilbud om kjøpsfinansiering med betalingsutsettelse f.eks. i 6 eller 9 måneder til en fastpris på noen hundrelapper. Dette er selvfølgelig en gunstig ordning om man har penger som er på vei inn og som man kan øremerke til å betale ned hele fakturaen når den en dag kommer. Hvis man derimot ikke har dette, er disse kjøpekontoene i bunn og grunn et kredittkort hvor renten begynner å løpe, og den er gjerne også her relativt høy.

I det tredje eksempelet ser vi på de som bruker forbrukslån til å betale inkassogjeld. Regninger som går til inkasso kan veldig raskt bli svært kostbare og dersom man står i fare for å ikke få betalt en eller flere store fakturaer, vil det å kunne ta et midlertidig forbrukslån være en potensiell løsning på problemet. Man får innfridd betalingsforpliktelsene før gjelden begynner å vokse ukontrollert og man kan da dele opp nedbetalingen over litt lengre tid. Slike løsninger kan være aktuelle i perioder hvor man av ulike grunner har økte kostnader eller at inntektene midlertidig har blitt lavere.

Hva betyr det at et forbrukslån er uten sikkerhet?

Vi får en del spørsmål rundt forbrukslån uten sikkerhet og hva som faktisk menes med dette med sikkerhet. Enkelt og greit så betyr dette at pengene du låner ikke er knyttet opp i en spesifikk materiell gjenstand slik som man gjerne gjør når man tar opp et boliglån eller et billån. Banken pansetter da boligen eller bilen og tar dermed gjenstanden som sikkerhet. Om man misligholder lånet til banken og ikke betaler avdragene sine vil banken da han muligheten til å tvangsselge disse gjenstandene for å drive inn penger fra deg.

Med et forbrukslån uten sikkerhet har ikke banken en slik garanti for å få tilbake pengene sine og dette er også årsaken til at rentene på et forbrukslån vil være høyere enn på tradisjonelle banklån med pant som sikkerhet.

Låne penger til oppussing bolig og kjøp av møbler

Vi nordmenn går gjerne og dagdrømmer om hvordan vi kan utbedre boligen vår og for mange er dette en pågående prosess som ikke nødvendigvis går over. Nye farger på veggene, nytt bad, en oppgradering av kjøkkenet eller kanskje er det soverommet vi ønsker å bedre finishen på? Uansett er det mye glede i det å få boligen opp til en ny stadard og det kan også være med på å øke verdien på boligen, selv om ikke det nødvendigvis alltid er motivet bak en opussingsplan.

Tradisjonelt er det ikke alltid slik at man får tilbake de brukte midlene ved et eventuelt salg, men i noen tilfeller kan det lønne seg f.eks. om man kan gjøre om på planløsningen for å øke antall soverom.

Vi har også tidligere skrevet om at mange søker om forbrukslån til oppussing, og dette er faktisk ganske vanlig. Ved å sammenligne forbrukslånene her på siden kan du sikre deg at du isåfall får det beste mulige tilbudet og kan starte oppussing med lavest mulig kostnad.

Det samme gjelder også om det er nye møbler til en allerede nyoppusset eller ny bolig du trenger. Ved å unngå den dyre kreditten du ofte blir tilbudt hos møbelbutikkene kan du ta en forbrukslån og får dermed også mulighet til å handle ulike ting i ulike butikker. Kanskje sofaen din kjøpes hos en møbelbutikk, mens seng og nattbord finnes et annet sted? I så tilfelle kan det være lurt å ordne finansieringen på forhånd, så vet du hva du har å forholde deg til.

Forbrukslån til bil - det kan vel ikke lønne seg?

I utgangspunktet er påstanden over korrekt. Skal du kjøpe en ny eller nesten ny bil bør du få denne finansiert gjennom et ordinært billån med pant i kjøretøyet. Disse lånene har lavere rente enn et forbrukslån ofte vil ha, og med en ny bil trenger du også en kaskoforsikring for å være på den sikre siden om noe skulle skje.

Det som noen ganger kan være et alternativ er dersom man skal kjøpe en eldre eller en rimelig bil f.eks. i prisklassen 40-50 000kr. Skal man ha et ordinært billån så krever banken at man har kaskoforsikring som for kan bli litt for kostbart for biler med lavere verdi. I slike tilfeller kan man sammenligne og vurdere om det å ta et forbrukslån for å få gjennomført bilkjøpet faktisk vil være det mest gunstige alternativet.

Det samme kan også gjelde om man skal kjøpe en rimelig men funksjonell bil som man bare tenker å eie i en kort periode. Dette kan f.eks. være aktuelt i forbindelse med at man står på venteliste til en ny elbil, men ikke vet akkurat når bilen vil bli levert, eller at man kanskje har startet i ny jobb og venter på en firmabil man vet at man skal få noen måneder inn i framtiden.

Du bør uansett gjøre en skikkelig sammenligning før du tar et forbruksån til bilkjøp, da vi minner om at det fortsatt i de aller fleste tilfeller vil være mest gunstig å få finansieringen gjennom et ordinært billån.

Hva med å bruke forbrukslån til kjøp av båt?

I tilfeller der det er vanskelig å få finansiert et båtkjøp gjennom et tradisjonelt båtlån med sikkerhet kan muligens et forbrukslån være et alternativ for å dekke hele eller deler av kjøpesummen. Tradisjonelle båtlån er selvfølgelig å foretrekke da man gjerne vil få en betydelig lavere rentesats, men det krever også f.eks. at båten er registrert i skipsregisteret. Dersom du oppgir kjøp av båt i søknaden din om forbrukslån, kan enkelte banker være villige til å gi deg et ekstra gunstig lånetilbud. Det vil da gjerne fordre at du har en kjøpekontrakt på båten å vise til, slik at banken faktisk ser at det er et båtkjøp pengene har gått til.

Vi har også tidligere skrevet om tips til deg som skal kjøpe bruktbåt hvor du får litt informasjon om hva det er viktig å tenke på i forbindelse med kjøp av båt. Vi har også en egen side om forbrukslån til båt hvor du finner mer inngående informasjon for deg som vurderer å ta opp lån til å kjøpe båt.

Vanlige spørsmål vi ofte får

Hvem kan søke om Forbrukslån?

Kanskje lurer du på hva som kreves for å søke lån og hvilke minimumsgrenser bankene setter? Dette er litt ulikt for bankene vi samarbeider med og derfor er det ikke alltid garantert at vi kan sende akkurat din søknad til alle bankene vi har et samarbeid med. Mens noen banker tar imot søknader i ett visst aldersspenn, f.eks. 18-70 år er det andre som har satt nedre aldersgrense til 25 år og noen igjen øvre aldersgrense til 65år osv.

For å søke om forbrukslån her på siden må du være minimum 18år og ha en brutto inntekt på minimum 200 000kr per år. Med brutto inntekt mener vi da inntekt før skattetrekk som da vil si ca. 16 667kr før skatt per måned. I tillegg må du ha et norsk personummer, har du kun et D-nummer vil det ikke være mulig å bli vurdert av bankene for et lån. Det er også et krav at man er norsk statsborger.

Kan jeg betale ned forbrukslånet raskere?

Ja, det kan du absolutt. Enkelte er redde for at når de tar opp et forbrukslån så må man alltid betale alle renteforpliktelsene for hele låneperioden. Slik er det ikke. Du kan når som helst innfri hele eller deler av lånebeløpet, f.eks. med en større nedbetaling eller om du øker beløpet du betaler inn hver måned. Har du muligheten til dette vil det selvfølgelig være gunstig.

Koster det penger å søke lån hos dere?

Nei, å sende inn en søknad hos Forbrukslån.com er både helt gratis og helt uforpliktende. Vi hverken kan, vil eller har lov til å ta betalt for tjenesten til deg som kunde.

Hvorfor er tjenesten gratis?

Som nevnt i punktet over, så er faktisk det å ta betalt for låneformidling noe som ikke er lovlig i Norge. Vi som finansagent får derimot betalt av bankene for lån som vi formidler til dem, men selve prosessen med lånesøknaden har ingen kostnad eller gebyrer.

Må jeg betale ned gjelden min selv ved refinansiering?

Nei, når du søker om et lån til refinansiering her på siden så vil du bli bedt om å oppgi gjelden du allerede har og som du da ønsker å bake inn i et nytt lån. Når du så eventuellt inngår en avtale med en av bankene så vil banken ta seg av hele prosessen med å betale ned gjelden og innfri lånenet du ønsker å kvitte deg med.

Kan jeg ha en medsøker?

Ja, dersom du har muligheten til å ha en medsøker til lånet ditt så vil dette kunne være gunstig, både for å få et bedre lånetilbud og for øke mulighetene for at flere banker ønsker å gi deg et tilbud. Dette forutsetter at din medsøker er kredittverdig og i fast arbeid. Enkelte banker krever at medsøker er en samboer eller ektefelle, mens noen også tillater at f.eks. andre familiemedlemmer kan stille som medlånssøker.

Hvilken risiko har jeg som medsøker?

Å stå som medsøker på et lån er naturligvis noe man bør vurdere nøye før man går inn på. Dersom hovedsøkeren av ulike grunner ikke kan betale for seg vil du som medsøker automatisk bli stilt til ansvar for å betjene gjelden. Dette er derfor gjerne mest aktuelt for ektefeller eller samboere som likevel har delt økonomi, eller om man stiller opp for sine barn etc.

Hvilke alternativer til forbrukslån finnes det?

Forbrukslån er bare ett av alternativene man kan benytte seg av når man skal låne penger. Den vanligste formen for finansiering er boliglån når man skal kjøpe seg bolig, eller et billån når man skal kjøpe seg bil. Er det andre ting man skal finansierieres som f.eks. en reise, en ny sofa eller annet er forbrukslån noe mange vurderer. Et alternativ til usikret lån er å låne penger av noen man kjenner. Har man noen snille foreldre eller familiemedlemmer som kan være villige til å låne bort penger for en periode er det selvfølgelig mye mere gunstig enn å ta opp et forbrukslån.

Samtidig kan det også være utfordringer med å låne penger i nære relasjoner, og også her gjelder det for bade den som skal låne, og den som skal låne ut, å ha en tydelig skriftlig avtale å forholde seg til. Det kan være lurt å få en advokat til å hjelpe til med å lage et gjeldsbrev som man kan tinglyse, slik at alle forhold er bestemt på forhånd. På den måten kan man unngå senere konflikter og har en klar avtale om hvordan pengene skal betales tilbake.

Når er det ikke gunstig med forbrukslån?

Generelt sett er det alltid gunstig å unngå å ta opp et forbrukslån, dersom man kan det. Som vi har skrevet om her på siden er det likevel en del situasjoner der det kan lønne seg å gjøre nettopp dette. En viktig regel er å alltid sammenligne tilbud fra ulike banker, slik at du ihvertfall ikke blir sittende igjen med noe annet enn det best mulige tilbudet.

Hvorfor fikk jeg avslag på lånesøknaden?

Dette spørsmålet er det naturligvis en del som stiller seg, men dessverre er det vansklig å gi noen gode svar. Vårt samarbeid med bankene innbefatter ikke at vi får en årsak til avslag på lånesøknaden. Denne får vi heller ikke om vi ber om den, men ved et eventuelt avslag kan du selv kontakte bankene som søknaden er sendt til for å få en redegjørelse. Ved å ta kontakt med vår kundeservice vil vi kunne hjelpe deg med kontaktinformasjon til de ulike bankene.

Dersom du mener at et avslag ikke kan være reelt, kan vi også hjelpe deg ved f.eks. å sende inn ekstra dokumentasjon som du måtte ha til bankene slik at de kan gjøre en ny vurdering.

Søke om forbrukslån?

Slik fungerer det!

Søk nå

1. Søk nå

Start med å fylle ut vår søknad om lån uten sikkerhet.
Behandling

2. Behandling

Vi henter tilbud fra opptil 18 banker.
Velg lån

3. Velg lån

Finner vi et lån du vil ha utbetaler banken pengene direkte på din konto
Forbrukslån.com
Copyright © 2019
Forbrukslån.com driftes av STK Finans AS

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for at nettstedet skal fungere på en god måte for deg. Les mer

Du kan sammenligne våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no
Karbon-nøytral nettside